Videospeler inladen...

Facebook ontdekt nieuwe pogingen om Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden

Facebook heeft op zijn netwerk een nieuwe gecoördineerde campagne vastgesteld, die mogelijk als doel heeft om de Amerikaanse Congresverkiezingen van november te beïnvloeden. Dat heeft de onderneming zelf meegedeeld, nadat The New York Times al over het nieuws had bericht.

Facebook zegt dat het sinds vorige vorige week 8 pagina's en 17 accounts heeft gedentificeerd die zich via zijn netwerk bezighouden met dergelijke politieke activiteiten. Ook op Instagram werden 7 accounts geteld.

"We bevinden ons nog altijd in een erg vroege fase van ons onderzoek", zegt Facebook daarover op zijn blog. "We beschikken nog niet over alle feiten en weten niet wie hier achter zou kunnen zitten", klinkt het nog.

De accounts kunnen dus niet zomaar aan Rusland worden toegeschreven. "Het is duidelijk dat degenene die deze accounts hebben opgezet, er meer voor over hadden om onbekend te blijven dan het Internet Research Agency in Rusland voordien."

Facebook heeft deze week in een reeks briefings in het Congres volksvertegenwoordigers op de hoogte gebracht van de ontdekte beïnvloedingscampagne, zo schrijft The New York Times. Er zou ook worden samengewerkt met de FBI om de activiteiten te onderzoeken.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen