Geen herbruikbare bekers op Lokerse Feesten

Vrijdag starten de Lokerse Feesten. Maar in tegenstelling tot op de Gentse Feesten, gaan ze geen herbruikbare bekers gebruiken. De organisatoren zijn daar niet echt voor te vinden.

"Niet alle bezoekers vinden het leuk om uit zo'n harde, herbruikbare beker te drinken",  zegt organisator Jan Cools van de Lokerse Feesten. "Ik vind dat zelf ook. Ik vind het smakelijker om uit een slappe, plastic beker te drinken, dan uit zo'n stijve, herbruikbare beker. Ik heb ook vragen bij de hygiëne van die herbruikbare bekers. En bovendien zou de drankenverkoop daardoor tot 15 procent dalen."

Maar ze willen er wel propere Lokerse Feesten van maken. Ze werken daarom met 8 verschillende vuilnisbakken, om onder meer plastic flessen, wijnkurken, wit glas, gekleurd glas, papier en karton te sorteren. En op het festivalterrein loopt er ook een speciaal afvalteam rond. Dat zorgt ervoor dat de vuilnisbakken op tijd leeg gemaakt worden en dat alles mooi gesorteerd wordt. 

De Lokerse Feesten lopen van vrijdag 3 augustus tot zondag 12 augustus. Vrijdag treden onder meer Simple Minds, Jasper Steverlinck, Lady Linn en Arsenal op. 

kasto80

Meest gelezen