Genderneutrale verkeersborden ingevoerd in Nieuw-Zeeland na brief van 7-jarig meisje

De zevenjarige Nieuw-Zeelandse Zoe Carew heeft er eigenhandig voor gezorgd dat een seksistisch verkeersbord vervangen wordt door een geslachtsneutraal. Ze verwonderde zich erover dat werken aan de telefoon- en communicatiekabels aangekondigd worden met een verkeersbord met het opschrift "linemen". Met de hulp van haar grootouders schreef ze een brief naar het Nieuw-Zeelandse Transportagentschap en tot haar verrassing kreeg ze een positief antwoord.

Op de verkeersborden die werken aan telefoon- en communicatiekabels aankondigen in Nieuw-Zeeland zal in de toekomst niet "linemen", maar "line crew" staan. Het Nieuw-Zeelandse Transportagentschap gaat daarmee in op de vraag van een 7-jarig meisje.

Zoe Carew heeft samen met haar grootouders een brief geschreven aan het Transportagentschap. In de brief schreef ze dat vrouwen toch ook aan kabels kunnen werken. "Waarom staat er op het bord "men", vrouwen kunnen toch ook aan de kabels werken?", schreef Carew.

Het Nieuw-Zeelandse Transportagentschap nam de brief ter harte en gaat alle borden aanpassen. "We verkozen "line crew" boven "line work", omdat het woord "crew" benadrukt dat er mensen aan het werk zijn en autobestuurders moeten opletten wanneer ze voorbijrijden", klinkt het.

Meest gelezen