Videospeler inladen...

Gewonden gevallen bij botsing met twee treinen nabij Machu Picchu

In het zuiden van Peru zijn in de buurt van de Incastad Machu Picchu twee toeristentreinen gebotst. Volgens het ministerie van Gezondheid vielen er "minstens 35 gewonden", onder wie Amerikanen, Zuid-Koreanen, een Chileen en een Fransman. Twee slachtoffers, beiden buitenlandse toeristen, verkeren in een kritieke toestand.

De botsing gebeurde rond 10 uur lokale tijd (17 uur Belgische tijd) op het traject tussen de stad Ollantaytambo en Aguas Calientes, het dorpje het dichtst bij Machu Picchu dat enkel met de trein te bereiken is. Het zou gaan om een trein van het toeristische IncaRail en een van de maatschappij PeruRail. Hoeveel gewonden er exact vielen in het afgelegen gebied, is niet duidelijk. Lokale media spreken van 13 tot 28 slachtoffers, vooral lichtgewonden.

Over de omstandigheden van het ongeval zijn er geen officiële verklaringen. Lokale media zeggen dat lokale manifestanten de spoorweg probeerden te blokkeren door er stenen en takken op te gooien, waardoor de eerste trein gedwongen werd om te stoppen. De tweede trein zou daarna zijn ingereden op de stilstaande trein.

Machu Picchu is de populairste toeristische trekpleister van Peru: jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen mensen de 15e-eeuwse stad. in 1983 werd Machu Picchu opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen