Videospeler inladen...

Eneco: "Juli was recordmaand voor zonne-energie"

Dat juli een uitzonderlijk zonnige maand was, laat zich ook voelen op de elektriciteitsmarkt. De grootste zonne-energieproducent van ons land Eneco stevent af op een recordproductie aan zonne-energie: 9,4 gigawattuur (GWh).

Vorig jaar in juli produceerden alle zonnepanelen van Eneco 7,5 GWh aan stroom. Dit jaar verwacht het bedrijf juli af te sluiten met een recordproductie van 9,4 GWh. Eneco spreekt van 20 tot 30 procent meer instraling op de zonnepanelen, afhankelijk van de locatie. 

Dat heeft voornamelijk te maken met de uitzonderlijk zonnige maand die juli was. Maar Eneco heeft het voorbije jaar ook meer zonnepanelen geïnstalleerd waardoor de totale productie ook gestegen is.

Dat het zo droog is, heeft trouwens ook nadelen voor zonnepanelen. Als het niet regent, blijft er meer stof op de panelen liggen, waardoor de zonnecellen minder efficiënt zijn. Maar zelfs dat kon de stroomproductie niet drukken.

Ook in mei en juni lag de zonne-energieproductie trouwens uitzonderlijk hoog. Het energiebedrijf denkt daarom dat 2018 een recordjaar wordt.

In België heeft Eneco 215 installaties, goed voor 260.000 zonnepanelen. Die zijn samen goed voor 63 megawatt piekvermogen. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen