Buren redden man met rolstoel uit vijver in Alveringem

In Oeren, in West-Vlaanderen is een man gered die met zijnin een vijver terechtkwam. Twee buren schoten onmiddellijk in actie toen ze een plons hoorden. Met een gelukkig gevolg: de man kwam er van af met de schrik én met een nat pak.

Een man was op weg in de Alveringemse deelgemeente Oeren met zijn elektrische rolstoel, toen hij ter hoogte van het kruispunt van de kwademolenstraat en Westover plots de macht over zijn stuur verloor en in de wal van de boerderij belandde. Carla Daeleman en Kris Demol hebben hem het leven gered.

Haag scheren

Kris was zijn haag aan het scheren, toen hij een enorme plons hoorde. Hij dacht eerst dat een hond was, maar toen zag hij iets drijven, niet normaal, zegt Kris.

Buurvrouw Carla passeerde net met de fiets en zag een hoed drijven. De man was vastgegespt in zijn rolstoel, dus was het zaak om hem zo snel mogelijk los te maken. Beiden zijn in het water gesprongen en hebben de man bevrijd en op het droge getrokken.

Beide dappere buren trokken de man op het droge. Een mugarts heeft het slachtoffer onderzocht en heeft vastgesteld dat hij het goed maakt. Eind goed al goed, door het doortastend optreden van twee buren.

Meest gelezen