Videospeler inladen...

Payoke trekt aan alarmbel: "Meer jonge slachtoffers van tienerpooiers, maar wij kunnen hen niet allemaal helpen"

Bij Payoke, dat slachtoffers van mensenhandel opvangt, komen meer en meer minderjarige slachtoffers van tienerpooiers hulp vragen. "Maar wij kunnen hen niet allemaal helpen, we hebben daar niet genoeg middelen voor", zegt directeur Klaus Vanhoutte.

Historische dag

Voor Payoke is het vandaag een historische dag: voor het eerst in het 31-jarig bestaan van de vzw komt er een Antwerpse burgemeester op bezoek. Dat is voor directeur Klaus Vanhoutte het geschikte moment om aan de alarmbel te trekken.

"Antwerpen is het epicentrum van de loverboys, daders lopen hier gewoon rond, en maken steeds meer jonge slachtoffers. En dat moet aangepakt worden."

Te weinig personeel

Sinds anderhalf jaar stijgt het aantal minderjarige slachtoffers van tienerpooiers. Klaus Vanhoutte: "Dat komt omdat slachtoffers en hun omgeving nu weten waar ze terechtkunnen. Wij willen hen graag helpen, maar daar wringt het schoentje: we draaien allemaal op 120 procent wat de werklast betreft. Onze mensen kunnen echt niet méér doen."

De boodschap die Payoke heeft voor burgemeester Bart De Wever (N-VA) is duidelijk: "Doe iets aan het probleem van de tienerpooiers in Antwerpen. Alleen met een kordate aanpak kan het verbeteren."  

Verder vraagt de organisatie ook een grondige renovatie van het gebouw waar ze zitten, in het Schipperskwartier, en dat ze huren van de stad. 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen