AFP or licensors

Noord- en Zuid-Korea voeren gesprekken om militaire spanning te verminderen

Aan de grens tussen Zuid- en Noord-Korea is een ontmoeting aan de gang tussen generaals van beide legers, om de gespannen situatie tussen de twee landen te ontmijnen. 

Het overleg is een gevolg van de top tussen de leiders van Noord- en Zuid-Korea in april van dit jaar. Die bijeenkomst wordt gezien als een belangrijke doorbraak om de militaire spanning op het Koreaanse schiereiland te verminderen.

Zo wordt er gepraat over het verminderen van de bewaking langs de grens, en het terugtrekken van zwaar militair materieel. Noord-Korea is vorige week ook een belangrijke belofte aan de VS nagekomen, door het terugsturen van de resten van meer dan 50 Amerikaanse soldaten die sneuvelden in de Koreaanse oorlog van de jaren vijftig.

Meest gelezen