Provincie Vlaams-Brabant steunt Natuurpunt voor aankoop nieuw natuurgebied

De provincie Vlaams-Brabant heeft zo'n 260.000 euro vrijgemaakt voor Natuurpunt. Daarmee kan de vereniging 21 hectare natuurgebied aankopen.

Het gaat onder meer om bijna 8 hectare in de Hagelandse vallei. Dat is een waardevol gebied tussen Holsbeek en Tielt-Winge waar Natuurpunt al jaren actief is.

Bram Cannaerts van Natuurpunt. "Dat is een heel mooi gebied. Het heeft onder meer een brede vallei met kilometers mooie bossen en bloemrijke hooilanden langs de Winge. En als je wat verder wandelt, heb je het kasteel van Horst: die combinatie van erfgoed en de uitgestrekte landschappen maakt het een prachtige omgeving."

Sinds 2013 kocht Natuurpunt al meer dan 642 hectare natuurgebied in Vlaams-Brabant op. De natuurvereniging gebruikte daarvoor eigen fondsen, Vlaamse subsidies en ook meer dan 1,4 miljoen euro van provincie Vlaams-Brabant.

Meest gelezen