Videospeler inladen...

Amerikaanse rechtbank verbiedt publicatie van ontwerp van 3D-vuurwapens

Een rechtbank in de Amerikaanse stad Seattle heeft een wapenactivist een verbod opgelegd om blauwdrukken van een vuurwapen met een 3D-printer te maken, en dat op het internet te publiceren. 

De staat Washington had samen met acht andere staten en het hoofdstedelijke district Washington D.C. een rechtszaak aangespannen tegen de federale overheid, nadat die een schikking had getroffen met de wapenactivist Cody Wilson en zijn organisatie Defense Distributed. Daardoor was Wilson in eerste instantie vrij om blauwdrukken voor het 3D-printen van een vuurwapen te publiceren.

Wilson had aangekondigd dat hij de plannen vandaag op het internet zou zetten, maar gisteren waren het ontwerp en de instructies voor het maken van het model "Liberator" al online verschenen. Meer dan 5.000 mensen hebben de gegevens gedownload.

Tegenstanders vrezen vooral dat 3D-wapens -die niet waargenomen kunnen worden door een metaaldetector- in de handen van criminelen terechtkomen.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen