Registratie niet-Belgen voor verkiezing geen groot succes in Gent

Niet-Belgen die in ons land wonen, hebben nog tot vandaag, 31 juli, om zich te registreren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Het gaat in totaal over zowat 400.000 mogelijke kiezers. Maar velen van hen weten blijkbaar niet dat ze mogen stemmen bij lokale verkiezingen.

Nog tot vandaag kunnen mensen met een andere nationaliteit zich registreren om mee te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In Gent is dat niet een groot succes.

In Gent zijn er 30.000 stemgerechtigden, 1.700 mensen met een andere nationaliteit hebben zich al geregistreerd. Dat zijn er wel meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Nu heeft de stad alle burgers met een andere nationaliteit persoonlijk aangeschreven. Maar een klein deel heeft zich geregistreerd. 

kasto80

Meest gelezen