© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Schietpartij aan Brussel-Zuid: 28-jarige man zwaargewond

Bij een schietpartij in de omgeving van het Brusselse Zuidstation is vanochtend vroeg een 28-jarige man zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de lokale politie Brussel-Zuid. De twee vermoedelijke daders van de schietpartij konden de vlucht nemen en worden opgespoord.

De schietpartij vond plaats rond 6.30 uur, in de Argonnestraat. Daar zouden twee mannen om een nog onbekende reden het vuur geopend hebben op een derde man. De man werd geraakt door vier kogels en raakte zwaargewond.

Zijn aanvallers kozen daarop het hazenpad en konden nog niet ingerekend worden. De hulpdiensten brachten het 28-jarige slachtoffer in kritieke toestand over naar het ziekenhuis, maar intussen is de man buiten levensgevaar.

Over het motief voor de schietpartij is nog niets bekend. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend en zal in de loop van de voormiddag ter plaatse gaan, samen met het labo van de federale politie en een ballistisch deskundige.

Meest gelezen