Van de Dodendraad tot de Sahara: herlees de zomerreeks over markante plekken aan de kust

Afgelopen week heeft VRT NWS de Noordzeekust afgespeurd op zoek naar (on)opvallende plekken met een boeiend verleden. Via onderstaande interactieve kaart kan u alle verhalen herlezen. 

De Dodendraad in Knokke, de Sahara en Villa Maskens in De Panne, Huize Louise-Marie in Oostende en Villa Savoyarde in De Haan: allemaal markeren ze een opvallende gebeurtenis in de geschiedenis van België met illustere figuren als Albert Einstein, koning Albert I en koningin Elisabeth in de hoofdrol.

Afgelopen week heeft VRT NWS de verhalen achter deze plekken van onder het stof gehaald onder de noemer "Terug naar de kust". Via onderstaande interactieve kaart kan u ze herlezen. Een klik op de groene pijlen leidt u telkens naar de bijhorende artikels.

Meest gelezen