Videospeler inladen...

Alle 103 inzittenden overleven vliegtuigcrash in Mexico

In het noordwesten van Mexico is een vliegtuig kort na het opstijgen neergestort met 103 mensen aan boord. Volgens de gouverneur van de deelstaat Durango, waar het vliegtuig neerstortte, vielen er geen doden bij de crash. Het toestel brandde volledig uit.

Aeroméxico, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, meldt op Twitter dat het om vlucht AM 2431 gaat, van de internationale luchthaven van Durango naar Mexico-Stad. De vlucht werd uitgevoerd met een tweemotorige Embraer 190 met een capaciteit van 100 passagiers. 

Volgens de Mexicaanse minister van Transport, Gerardo Ruiz Esparza, waren er in totaal 103 mensen aan boord. "98 van hen worden in verschillende ziekenhuizen verzorgd", zegt hij op Twitter. In een eerdere tweet had de minister het nog over 97 passagiers en 4 bemanningsleden.

Zowel Esparza als Aispuro benadrukken dat er geen doden zijn gevallen. De gouverneur gaf op een persconferentie wel te kennen dat de piloot van het vliegtuig een dwarsleasie heeft opgelopen. Hij werd  intussen geopereerd en zijn toestand is stabiel.

Over de aanleiding van de crash is er nog geen officiële verklaring. "Het zijn de bevoegde autoriteiten die de oorzaak van het ongeluk van deze namiddag zullen bepalen", aldus Aispuro. Lokale media speculeren wel dat de slechte weersomstandigheden mogelijk een rol speelden. Op het moment van het opstijgen, zou een storm hebben gewoed

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen