Videospeler inladen...

Verdachte zuuraanval Antwerpen opgepakt: vrouw in levensgevaar

In Antwerpen is deze middag een 40-jarige vrouw aangevallen met zwavelzuur. De feiten speelden zich af op het Sint-Jansplein. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. De dader is de ex-partner van de vrouw en is intussen opgepakt.

Rond de middag is op het Sint-Jansplein in Antwerpen een vrouw van 40 aangevallen. De vrouw kreeg een bijtende substantie, zwavelzuur, over zich heen. "De vrouw werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, ze verkeert in levensgevaar", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. (zie video hieronder)

Intussen is de vermoedelijke dader opgepakt. Het gaat om de ex-partner van het slachtoffer. "Hij werd gearresteerd in een appartement in Borgerhout", zegt  Willem Migom. "De man wordt nu overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij onder invloed was van verdovende middelen. Daarna zal hij verhoord en voorgeleid worden." De man riskeert 20 jaar cel voor poging tot moord.

Aan de hand van camerabeelden en getuigenissen wordt nog onderzocht wat precies gebeurd is.  

Videospeler inladen...

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen