Videospeler inladen...

Zeker 543 toeristen gered van Indonesische vulkaan na verwoestende aardbeving

Zeker 543 toeristen zijn gered van de vulkaan Rinjani op het Indonesische eiland Lombok. Ze waren er gestrand door de modderstromen die veroorzaakt werden door de aardbeving van zondagochtend. De Aziatische nieuwswebsite Straits Times meldt zelfs dat ruim 1.000 trekkers in veiligheid werden gebracht.

De aardbeving van zondagochtend eiste zeker 16 levens door vallende brokstukken. Ook vielen er meer dan 350 gewonden. De meesten waren er erg aan toe. De aardbeving had een magnitude van 6,4 op de schaal van Richter, zegt het nationale agentschap voor rampenbestrijding.

Een reddingsteam van burgers, soldaten en politie redde de wandelaars gisteren. Onder hen waren ook 189 buitenlanders, zegt Sutopo Nugroho, een woordvoerder van het agentschap. "Ze stellen het goed." Vanochtend werden nog zes klimmers en één lichaam gevonden op de berg. De zoekacties gaan door.

Indonesië bevindt zich op de zogenaamde Pacifische Ring van Vuur, die bekendstaat om zijn geregelde aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn ongeveer 130 actieve vulkanen in het land.

Videospeler inladen...

Meest gelezen