Ongeval met Litouws busje op E40 in Zwijnaarde: 6 zwaargewonden, 3 lichtgewonden

Op de E40 Gent-Brussel is vannacht een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van Zwijnaarde. Een Litouws busje met negen inzittenden is er vannacht, rond 5 uur tegen de wegsignalisatie gereden. Zes inzittenden zijn zwaargewond, drie zijn lichtgewond. Intussen is de snelweg weer vrijgemaakt. 

Kapitein Steven Van Vooren van de brandweer Gent was ter plaatse en vertelt wat er is gebeurd:  "Een Litouwse bus is tegen de wegsignalisatie in Zwijnaarde gereden. In de bus zaten negen passagiers: een kind, drie vrouwen en vijf mannen. Er zijn drie  personen lichtgewond, zes personen zijn zwaargewond."

Vijf personen zaten gekneld en zijn door de brandweer van Gent uit de bus gehaald. De vier andere passagiers zijn eigenhandig uit de bus kunnen stappen, vertelt de brandweerman nog. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en brachten alle gewonden over naar drie ziekenhuizen in Gent. De takeldienst werd opgeroepen om het minibusje weg te halen.

De E40 is ondertussen weer volledig vrijgemaakt. 

Meest gelezen