Videospeler inladen...

Vier doden bij verkeersongeval op N49 in Maldegem

Op de N49 in Maldegem zijn deze voormiddag vier dodelijke slachtoffers gevallen bij een zwaar ongeval aan een kruispunt. Een vrachtwagen is er ingereden op een file. De dodelijke slachtoffers zijn vier leden van dezelfde familie.

Het ongeval gebeurde aan een kruispunt met verkeerslichten op de expresweg N49 in Maldegem in Oost-Vlaanderen. Een vrachtwagen is er ingereden op een auto, die als laatste in de file stond. Nog vijf andere voertuigen raakten betrokken bij de botsing.  Alle gewonden zijn voor verzorging overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt.

Het parket is ter plaatse voor de identificatie van de slachtoffers. Bij de vier dodelijke slachtoffers zijn twee volwassen vrouwen en twee kinderen, alle leden van dezelfde familie. Het gaat om een vrouw van 37, haar moeder van 60, haar zoontje van 3 en haar nichtje van 3.

De vrachtwagenchauffeur is een 27-jarige man uit Lokeren. Hij legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs.

Door het ongeval is er een moeilijke doorgang aan het kruispunt met de Celieplas. Omdat de hinder nog een tijd zal duren, rijdt het verkeer van Antwerpen naar de kust beter om via de E17.

Omvormen tot snelweg

Burgemeester Marleen Van den Bussche van Maldegem wil snel overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer. "We vragen om zo snel mogelijk de N49 om te vormen tot autosnelweg  zodat de kruispunten verdwijnen", zegt Van den Bussche. "De meeste ongevallen gebeuren aan die stoplichten en die moeten dus zo snel mogelijk weg."

Videospeler inladen...

Meest gelezen