200 agenten nemen deel aan internationale actie tegen rondtrekkende criminelen

Zo'n 200 agenten uit ons land, Nederland en Duitsland hebben deze namiddag een grote gezamelijke actie gehouden tegen rondtrekkende criminelen uit vooral Oost-Europa. De agenten controleerden honderden auto's op het grensgebied in de zogenoemde euregionale driehoek bij kleine en grote grensovergangen over een lengte van zo'n veertig kilometer tussen Heerlen (NL), Aken (D) en Eupen.

De resultaten van de gezamelijke actie worden pas morgen bekendgemaakt, maar de Nederlandse politie liet aan het persbureau ANP weten dat er een persoon gearresteerd werd die nog een gevangenisstraf moest uitzitten en dat er in totaal 1.500 euro aan boetes werden geïnd. Ook een bestuurder die al jaren zonder rijbewijs reed, werd uit het verkeer gehaald. De Duitse politie arresteerde twee mensen. Waarvoor precies, wordt morgen pas bekendgemaakt.

De actie richtte zich vooral op rondtrekkende misdadigers en internationaal rondtrekkende criminele groepen, die verschillende misdrijven plegen zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Op snelwegen, hoofdwegen en stedelijke knooppunten verspreid over het grensgebied tussen Heerlen en Eupen werden meerdere controleposten ingericht. Met behulp van ANPR-camera's werden passerende automobilisten gecontroleerd bij de grensovergangen. Patrouilles voerden ook controles uit op verschillende secundaire wegen en sluiproutes in de grensstreek.

Meest gelezen