Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Athene wil na de zware bosbranden illegale gebouwen slopen

Na de verwoestende bosbranden in de omgeving van Athene met meer dan 90 doden wil de Griekse regering illegaal opgetrokken woningen laten afbreken. In een eerste fase moeten meer dan 3.000 illegale bouwsels verdwijnen, Dat heeft de Griekse minister van Economie en Infrastructuur, Giorgos Stathakis, in Athene meegedeeld.

De voorbije decennia zijn in heel het land illegale huizen gebouwd, voor een deel midden in het bos of aan de kust en zelfs op het strand. Stapsgewijs werden de constructies om politieke redenen gelegaliseerd. "Dat zal nu niet meer gebeuren", zei de minister.

Op 23 juli was een buiten controle geraakte bosbrand overgeslagen naar het dichtbevolkte badplaatsje Mati, ten oosten van Athene. Meer dan 90 mensen kwamen daarbij om het leven. In de gemeente stonden honderden lukraak illegaal gebouwde huizen, waarvan de omheiningen de voor de vuurstorm vluchtende mensen de weg naar de zee en hun redding versperden.

Meest gelezen