Videospeler inladen...

Belg komt om tijdens trektocht door spectaculaire rotsformatie in de VS

Een Belg van 49 is omgekomen tijdens een trektocht in de populaire rotsformatie The Wave. Die ligt in de staat Arizona, tegen de grens met Utah. De man trok er rond met zijn 16-jarige zoon. Die belde zijn moeder op in haar hotel toen zijn vader onwel werd, vermoedelijk door de hitte.

De man is maandagavond dood teruggevonden. Dat melden de lokale autoriteiten. Buitenlandse Zaken kan het bericht nog niet bevestigen. De indrukwekkende rotsformatie The Wave is populair bij trekkers, maar er mogen maar twintig mensen per dag op.

De Belgische man en zijn zoon waren twee van de gelukkigen die maandag naar de rotsformatie mochten gaan, maar op de een of andere manier is de man de groep kwijtgeraakt en liep hij de verkeerde kant uit. Daarop ging zijn zoon hulp halen bij de rest van de groep. 

De trektocht door de rotsformatie is ongeveer 9 kilometer, en de gsm-ontvangst is er matig tot slecht. Na drie uur vruchteloos zoeken, slaagde de 16-jarige zoon van de vermiste man erin om alarm te slaan. Hij belde zijn moeder, die in een hotel verbleef verderop.

Zijn vader was onwel, hij was gedesoriënteerd en had hulp nodig, zei de jongen. De moeder verwittigde de hulpdiensten. Die kwamen ter plaatse om te helpen zoeken, met de hulp van een helikopter.  Maandagavond werd de man uiteindelijk gevonden, maar de hulp kwam dus te laat.

Omdat het de laatste weken extreem warm is in het gebied, wordt vermoed dat de man omgekomen is door de hitte. Hij had voordien namelijk geen medische problemen.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen