Belgisch Chiromeisje van 15 zwaargewond bij ongeval in Nederland

Een 15-jarig meisje van een Chirogroep uit Boutersem, in Vlaams-Brabant, is zwaargewond geraakt door een aanrijding met een auto in de gemeente Bergeijk, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, een buurgemeente van Lommel. Het meisje is intussen buiten levensgevaar.

De aanrijding gebeurde op de Witrijtseweg in Bergeijk. Het meisje liep daar in een groep van ongeveer twintig jongeren, toen ze plotseling door de auto werd geschept. Ze waren op weg naar hun kampplaats in Hilvarenbeek. Het slachtoffer is eerst behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Later is ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Ze is intussen buiten levensgevaar.

De politie meldt dat de leden van de Chirogroep uit Roosbeek (een deelgemeente van Boutersem, red.) heel erg geschrokken zijn en onder de indruk van de gebeurtenis. "Naast de eerste hulpverlening voor het slachtoffer, die uiteraard alle prioriteit had, was ook de zorg voor deze groep van belang", zegt de politie. Ze zijn overgebracht naar een locatie waar slachtofferhulp hen bijstaat. 

Het kamp van de groep was nog maar net begonnen. Na overleg met de ouders en alle betrokken instanties is beslist om het verder te laten doorgaan. 

De politie onderzoekt wat er mis is gegaan. De bestuurder van de auto zou, net als het slachtoffer, ook in België wonen en wordt verhoord, klinkt het op Twitter.

Meest gelezen