imago stock&people

Beveiligingsdirecteur Facebook officieel weg

De eindverantwoordelijke bij Facebook voor informatiebeveiliging, Alex Stamos, vertrekt later deze maand om te gaan werken bij de Amerikaanse universiteit Stanford. Hij maakte zijn overstap woensdag officieel bekend op Facebook.

The New York Times berichtte in maart al dat Stamos zou vertrekken. Hij zou weg moeten na een ruzie over de te volgens koers. Stamos zou veel meer openheid willen geven over de manier waarop Facebook wordt gebruikt voor de verspreiding van nepnieuws en de beïnvloeding van gebruikers. Onder meer topman Mark Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg wilden dat niet.

Sandberg bedankte Stamos voor zijn "belangrijke rol" bij het bedrijf. De beveiligingsdirecteur werkte sinds 2015 bij Facebook. Tegenover The New York Times omschreef hij zijn Facebook-periode als "drie lastige jaren". Bij Stanford zal Stamos les gaan geven en onderzoek verrichten op het gebied van cyberveiligheid.

Meest gelezen