Petitie gestart om paardenkoetsen uit Brugge te bannen, koetsiers uitgescholden

In Brugge worden verschillende koetsiers uitgescholden voor dierenbeul. Dat komt nadat er een foto van een uitgegleden paard rondging op sociale media. Er is een petitie gestart, die wil de toeristische koetsten helemaal afschaffen.

Uitgegleden paard

Zaterdagmiddag was er even opschudding in het centrum van Brugge toen een paard struikelde en in het midden van de straat lag. Het dier was geschrokken door zwerfvuil dat door de wind plots op de baan was gewaaid. De foto kwam op Facebook terecht en begon een eigen leven te leiden. Mensen spraken meteen van schande en dachten dat het incident te maken had met de warmte. Nu gaat het zelfs al zo ver dat voorbijgangers de koetsiers uitschelden als ze met hun paardenkoets langsrijden.

Petitie tegen paardenkoetsen

De warmte en de beelden die op sociale media de ronde doen hebben de emoties bij veel dierenvrienden doen oplaaien. De Antwerpse blogster Elfi De Bruyn startte een petitie die duizenden mensen hebben ondertekend. Zij willen de toeristische paardenkoetsen helemaal uit de steden bannen.

Elfi is wel geschrokken door de scheldpartijen. Volgens haar was het niet de bedoeling dat de koetsiers in de problemen komen. Maar ze blijft wel achter haar petitie staan.

Groot misverstand

Volgens de koetsiers circuleert er verkeerde informatie over de paarden. De paarden moeten actief blijven, anders blijven ze niet heel hun leven fit. De koetsiers zijn dan ook enorm geschrokken door de scheldpartijen op straat.

 

Meest gelezen