Derde verdachte verijdelde aanslag op Iraanse oppositie in Parijs overgedragen aan ons land

De verdachte die eind juni in Frankrijk werd opgepakt in het onderzoek naar de verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse oppositie in Parijs, is overgedragen aan België. De man is aangehouden.  

De 54-jarige verdachte van Iraanse afkomst werd op 30 juni opgepakt, de dag van de meeting van de Iraanse volksmoedjahedien in Villepinte, waaraan twee prominenten uit de entourage van president Donald Trump deelnamen, Newt Gingrich, ex-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, en Rudy Giuliani, ex-burgemeester van New York.

Dezelfde dag werd een Belgisch paar van Iraanse afkomst in Brussel aangehouden met 500 gram explosieven in hun auto. Een Iraanse diplomaat die het paar contacteerde, werd in Duitsland opgepakt.

Het Belgische gerecht, dat belast is met het onderzoek in samenwerking met Frankrijk en Duitsland, had een Europees aanhoudingsbevel tegen de derde verdachte uitgeschreven. Volgens dat bevel wordt hij verdacht van "poging tot terroristische moord" en "voorbereiding van een aanslag".

Meest gelezen