Videospeler inladen...

Dodelijk ongeval Maldegem: chauffeur onder strikte voorwaarden vrijgelaten

De vrachtwagenchauffeur die gisteren  het dodelijke ongeval heeft veroorzaakt  in Maldegem op de expressweg van Antwerpen naar de kust wordt vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. 

Hij wordt verdacht van onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen. De man reed met zijn vrachtwagen in op een file, waardoor vier mensen van dezelfde familie om het leven kwamen: een vrouw, haar dochter en twee kleinkinderen. Er vielen ook enkele gewonden in andere auto's. De chauffeur, een 27-jarige man uit Lokeren, was niet onder invloed van drank of drugs.

De man werd vanmiddag verhoord door de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste om de man vrij te laten onder strikte voorwaarden op basis van elementen uit het onderzoek. 

Morgen opent de gemeente Kaprijke een rouwregister voor de slachtoffers van het ongeval. De vier slachtoffers waren afkomstig van Kaprijke. 

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen