VRT

Frank Deboosere: "Als we 3 dagen de 30 graden halen, zit er een tweede hittegolf aan te komen"

Vanaf morgen tot en met zaterdag is de kans groot dat we opnieuw temperaturen tot 30 graden halen. "En dan zit er een tweede hittegolf aan te komen", zegt onze weerman Frank Deboosere. Het zomerse stabiele weer blijft zeker tot volgende week aanhouden.

Het wordt dus opnieuw tropisch warm. Donderdag, vrijdag en zaterdag zal de thermometer flirten met temperaturen rond 30 graden, mogelijks wordt dat lokaal zelfs iets meer. Vanaf zondag wordt het wat "koeler", zo'n 28 graden met nog altijd een dominante zon in de hoofdrol.  

Weerman Frank Deboosere ziet zelfs een tweede hittegolf aankomen, na de eerste van juli die 15 dagen duurde. "Als we de komende drie dagen 30 graden halen", zegt hij vanochtend op Radio 1.

Voor een hittegolf zijn minstens vijf opeenvolgende dagen met een temperatuur nodig van 25 graden of meer, waarvan bovendien minstens drie dagen met temperaturen van 30 graden. De hittegolf eindigt op de dag dat de maximumtemperatuur in Ukkel onder de 25 graden zakt. De langste hittegolf in ons land werd opgetekend in augustus 1947 en duurde toen 19 dagen.

VIDEO Bekijk hier het weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen