Johan Verminnen neemt afscheid van zijn oudste zus: "Langzaam raak ik alle referentiepunten kwijt"

De oudste zus van Johan Verminnen is overleden. Dat meldt de muzikant op zijn website. "Sinds ons ma enkele jaren geleden stierf, was ze een tweede moeder voor mij", schrijft hij.

"Tijdens mijn optreden op 11 juli in De Panne is mijn grote zus overleden." Zo begint Johan Verminnen vandaag op zijn website een ontroerende hommage aan Estelle Verminnen, zijn oudste zus. "Diezelfde namiddag had ik afscheid van haar genomen aan de telefoon. Een gesprek dat ik nooit meer zal vergeten."

"Sinds ons ma enkele jaren geleden stierf, was ze een tweede moeder voor mij. Langzaam raak ik alle referentiepunten kwijt. Iets om even stil bij te staan, iets om even stil bij te worden. Het warme nest waar ik oorspronkelijk vandaan kom, wordt almaar kleiner."

Het jaarlijkse kerstfeest zal nooit meer hetzelfde zijn. Ondertussen zijn er te veel lege plaatsen.

"Terwijl ik mijn kleinzoon in de tuin zie ravotten, besef ik dat ik zelf een referentiepunt ben geworden. Voortaan zitten we nog met 3 kinderen Verminnen aan tafel: Lutgarde, Paul en ik. Zo zal het jaarlijkse kerstfeest nooit meer hetzelfde zijn. Ondertussen zijn er te veel lege plaatsen."

"Gelukkig zijn er onze kinderen en kleinkinderen nog die het nest weer groter maken. "We komen en we gaan, zo is ons bestaan. We komen en we gaan, zo zal het verder gaan", zing ik in 1 van mijn nieuwe liedjes."

"Na de hartverwarmende koffietafel, volgend op de ontroerende uitvaartdienst in hetzelfde kleine kerkje van Mollem waar ook aan mijn moeder de laatste eer is bewezen, reed ik naar huis terug. Een verzengende hitte droogde mijn tranen. Ach ja, Johan, de dochters en de zonen, ze worden allen wees. En blijven een beetje meer alleen."

Meest gelezen