Madonna was vorige maand nog in Malawi.
AP

Madonna brengt eind dit jaar veertiende studioalbum uit

Madonna brengt eind dit jaar een nieuw album uit, haar veertiende studioalbum al. Dat heeft de Amerikaanse zangeres zelf aangekondigd in een interview met Vogue Italia. Het wordt de opvolger van "Rebel heart" uit 2015. 

De voorbije maanden maakte Madonna haar fans al warm met fragmenten van nieuw materiaal. In mei postte ze nog een beeld dat mogelijk artwork is voor een single of een project met als titel "Beautiful game". Ze verwees daarin ook naar Mirwais, de Franse producer met wie ze eerder al samenwerkte voor haar albums "Music" en "American life". 

In een interview met Vogue Italia bevestigt ze nu dat haar fans de komende maanden nieuw materiaal mogen verwachten. "In Lissabon heb ik fantastische muzikanten ontmoet met wie ik samengewerkt heb voor mijn nieuwe plaat", zegt ze. "Lissabon heeft mijn muziek en mijn werk wel beïnvloed. Ik zie niet in hoe ik het jaar zou kunnen doorkomen zonder beïnvloed te worden door al deze culturele input." 

Madonna woont al een tijd in de hoofdstad van Portugal met haar vier adoptiekinderen uit Malawi. Haar 12-jarige David Banda ambieert er een voetbalcarrière bij Benfica. Ook haar dochter Mercy James (12) en de tweeling Stella en Esther (5) verhuisden met haar mee. Haar twee biologische kinderen dochter Lourdes en zoon Rocco wonen niet meer bij haar. 

Eind dit jaar zal het album uitkomen, bevestigde de zangeres nog. Op 16 augustus wordt Madonna 60. Ze scoorde grote hits met nummers als "Like a virgin", "Vogue", "Like a prayer", "Material girl" en "Music". 

Meest gelezen