Minder hoofdpijn op Lokerse Feesten dankzij biertank

Zo'n 100 vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de festivalzone van de Lokerse Feesten klaar te maken voor de 44e editie. Vrijdag start het festival en de grootste opbouwwerken zijn intussen afgerond. De vrijwilligers leggen nu de laatste hand aan de inrichting van het terrein en de installatie van de togen. En, dit jaar wordt er niet gesleurd met biervaten, want de pintjes komen uit een grote biertank.

De biertanks die bezoekers van de Lokerse Feesten dit jaar van bier voorzien zijn geen nieuwigheid in festivalland. Ook tijdens de Gentse Feesten worden ze bijvoorbeeld al gebruikt. Voor Lokeren is het wel de eerste keer. De tanks bevatten tot 1000 liter bier, dat is ongeveer evenveel als 50 vaten bier. Voor het toogpersoneel betekent het meteen minder gezeul met lege en volle vaten.

En, ook voor de bezoekers is de biertank een goede zaak, zegt verantwoordelijke Peter Aelterman: "Het grootste voordeel is dat bier uit de tanks geen contact heeft met CO2. De klassieke hoofdpijn na grootverbruik van bier is een pak minder of zelfs onbestaand." Naast alcoholische dranken zijn er op de Lokerse Feesten ook voldoende alcoholvrije alternatieven. 

Moeilijk om vrijwilligers te vinden

Een 130-tal mensen werken op dit moment op de terreinen van de Lokerse Feesten. Het gaat bijna uitsluitend om vrijwilligers. Enkel mensen die bijvoorbeeld de podiumopbouw doen voor een onderaannemer worden betaald. "Het is elk jaar moeilijker om vrijwilligers te vinden. We merken vooral dat de jeugd zich minder snel engageert. Toch doen we ook dit jaar een beroep op een 50-tal jonge krachten. Daar zijn we wel blij om." De grootste werken zijn intussen gebeurd. Nu moet het terrein enkel nog ingericht worden, de decoratie aangebracht worden en de togen geïnstalleerd.  

Tickets vliegen de deur uit

Vrijdag start het tiendaagse festival al meteen met een straffe affiche (onder meer Simple Minds, Jasper Steverlinck en Arsenal). De tickets voor die dag zijn al helemaal uitverkocht. Tijdens de Lokerse Feesten verwachten de organisatoren ruim 100 000 bezoekers. 

kasto80

Meest gelezen