Redderscursus om zwembad De Lammekes in Grimbergen te redden

Met het aanhoudende warme weer snakken veel mensen naar wat verkoeling. In Grimbergen kunnen de inwoners normaal gezien naar het openluchtzwembad De Lammekes, maar dat is deze zomer gesloten omdat er niet genoeg redders zijn.

De mensen in Grimbergen zijn ontgoocheld omdat ze met dit warme weer niet kunnen zwemmen in het gemeentelijk openluchtzwembad De Lammekens. Het zwembad is dicht omdat er redders tekort zijn. “Het is heel spijtig, zeker gezien de zomer die we meemaken, maar we kunnen nu eenmaal niet toveren”, zegt schepen van sport Tom Gaudaen (Open VLD).

Redderscursus

Grimbergen denkt er nu aan om tijdens de paasvakantie van volgend jaar een versnelde redderscursus te organiseren in samenwerking met de Vlaamse reddingsfederatie RedFed. Zo hopen ze extra redders te vinden.

Grimbergen wil eventueel het beheer van het zwembad uitbesteden. Schepen Tom Gaudaen: "We merken dat het steeds moeilijker wordt om een zwembad te exploiteren. Het is ook niet echt de kerntaak van de gemeente. We hebben enkele firma's gecontacteerd, de gesprekken zijn lopende, dus we zijn ermee bezig." 

 

Meest gelezen