Toto covert Weezer: “We rookten al hasj voor zij geboren waren”

Nadat hun fans er maandenlang op hadden aangedrongen, plooide Weezer eerder dit jaar: de Amerikaanse band coverde culthit “Africa” van Toto. De heren van Toto hebben nu op hun beurt een geste terug gedaan en een nummer van Weezer live gespeeld. Hun versie wordt ook uitgebracht.

Fans van Weezer hadden al sinds december online campagne gevoerd om hun favoriete band “Africa” van Toto te zien coveren. Eind mei vervulden de nerdrockers de wens van hun achterban en zetten ze hun versie van de hit op YouTube. Intussen is die versie ruim 6 miljoen beluisterd.

Toto toert anno 2018 nog altijd, zij het met slechts twee leden van de originele bezetting: gitarist-zanger Steve Lukather en toetsenist Steve Porcaro. In maart speelden ze nog in België en op dit moment toeren ze in Noord-Amerika.

Eergisteren, tijdens een concert in Vancouver, verrasten ze hun fans door een “nieuw” nummer te spelen. “Het volgende nummer dat we gaan spelen, is “Hash pipe”, kondigde Steve Lukather aan. Een hit van Weezer dus. “We kozen dit nummer omdat wij al hasj rookten voor zij geboren waren. Ik vergoelijk dit soort gedrag niet, maar wij waren ook ooit jong”, voegde hij er verontschuldigend aan toe.

Op het Amerikaanse radiostation KROQ gaf Toto een andere verklaring voor de keuze. "Aanvankelijk wilden we "Beverly Hills" coveren, maar we vonden dat "Hash pipe" een betere melodie heeft."

Meest gelezen