2018 Invision

Uitgever van Vogue is formeel: modekoningin Anna Wintour blijft aan als hoofdredacteur

Anna Wintour blijft voor onbepaalde tijd aan het roer van Vogue staan als hoofdredacteur. Dat meldt Condé Nast, de uitgever van het iconische modemagazine. Al maanden lopen geruchten als zou de legendarische modekoningin vertrekken.

"Anna Wintour is een ongelooflijk getalenteerde en creatieve leider met een onpeilbare invloed. Ze maakt integraal deel uit van de toekomst van ons bedrijf en ze heeft ingestemd om voor onbepaalde tijd met me samen te werken als hoofdredacteur van Vogue."

Met die woorden bevestigt CEO Bob Sauerberg van uitgever Condé Nast op Twitter (nogmaals) dat Wintour stevig aan het roer blijft bij de Amerikaanse vestiging van het iconische modemagazine. Ze blijft ook artistiek directeur bij Condé Nast zelf, zegt hij.

Met de tweets ontkent Sauerberg opnieuw de geruchten als zou Wintour na de zomer opstappen bij Vogue, een bericht dat The New York Post in april lanceerde. Ook toen al ontkende Condé Nast in alle toonaarden dat het klopte, al maakt de uitgever moeilijke tijden door.

Ook de geruchten dat Beyoncé carte blanche krijgt voor de cover van de septembereditie voeden de speculatie dat Wintour binnenkort vertrekt bij Vogue. Normaal houdt ze de redactionele touwtjes strak in handen. Bij kenners gaan daarom knipperlichten af bij het idee dat ze de controle over het belangrijke nummer aan de zangeres overdraagt.

Madonna

Wintour is 67 en is al 40 jaar aan de slag bij Vogue. Sinds 1988 is ze hoofdredacteur in de VS. In die rol heeft ze de voorbije 30 jaar een grote invloed uitgeoefend op de mode wereldwijd. Ze brak met tradities door minder bekende modellen en sterren als Madonna op de cover te plaatsen en ze lanceerde eigenhandig ontwerpers als Marc Jacobs en John Galliano op het wereldtoneel.

Doorheen de jaren heeft ze een stevige reputatie opgebouwd als meedogenloze diva die carrières kan maken en kraken. In 2006 baseerde regisseur David Frankel zich op haar voor "The devil wears Prada", de film met Meryl Streep, Anne Hathaway en Emily Blunt over het wel en wee op de redactie van een modetijdschrift.

Meest gelezen