Videospeler inladen...

Vijf wandelaars verdronken door overstromingen in Corsica

Zeven wandelaars zijn op Corsica meegesleurd door een sterk gezwollen rivier. Vijf van hen kwamen bij het ongeval om het leven, het gaat om vier volwassenen en een kind. 

Het ongeval gebeurde in een ravijn in de buurt van Soccia, ten noordoosten van hoofdstad Ajaccio. Het had voordien hevig geregend in de regio. Onder de doden zijn een vader en zijn zoon. Een van de twee overlevenden zou de moeder van het overleden kind zijn. De reddingsdiensten zetten ook helikopters in.

Lange tijd bleef een van de wandelaars vermist, maar donderdag werd het lichaam van een 22-jarige vrouw gevonden. Dat meldden Franse media na een uitspraak van het Franse openbaar ministerie. Het eiland in de Middellandse Zee, dat officieel deel uitmaakt van Frankrijks, is een geliefd vakantieoord.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen