ImageGlobe

Vlaamse werkloosheid blijft verder dalen

De werkloosheid in Vlaanderen blijft voor het derde jaar op rij onafgebroken dalen. Volgens de VDAB zijn er momenteel 205.977 niet-werkende werkzoekenden. Dat is 8,5 procent minder dan in juli vorig jaar.

Het is al de derde maand op rij dat de daling van de werkloosheid groter is dan 8 procent. De werkloosheidsgraad bedraagt nu 6,72 procent. De daling heeft alles te maken met de aantrekkende economie en zet zich door in elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur.

Twee groepen hadden het lange tijd moeilijk om werk te vinden: allochtonen en arbeidsgehandicapten. Maar bij de allochtonen daalt de werkloosheid al sinds eind 2017; in juli bedroeg de daling 6,6 procent. Voor arbeidsgehandicapten lijkt er nu voor het eerst een kentering merkbaar.

Meest gelezen