Vlooybergtoren dan toch niet hoger

De Vlooybergtoren in Tielt-Winge zal dan toch niet verlengd worden. Nadat de toren eind juni vernield werd, wou de gemeente hem hoger maken, maar dat zal nu toch niet gebeuren omdat er een bouwvergunning nodig is.

In de nacht van 30 juni richtten enkele vandalen heel wat schade aan aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. De toren werd in brand gestoken en er volgde zelfs een ontploffing. De schade aan de toren was dan ook enorm. Kort daarna besliste de gemeente om de toren anderhalve meter hoger te maken, maar dat lijkt nu niet meer te lukken. 

Bouwvergunning 

"Als we de toren zouden willen verhogen, moeten we een bouwvergunning aanvragen", zegt burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken. "Dat zou alleen maar voor nog meer vertraging zorgen want dan moet er een openbaar onderzoek komen. De bezoekers zijn vragende partij om de toren zo snel mogelijk te herstellen."

Callboys

De Vlooybergtoren raakte vooral bekend door de VIER-reeks Callboys. "De cast van de Callboys had beloofd een crowdfunding te organiseren om de toren te herstellen en verhogen", zegt Rudi Beeken nog. "Maar door hun drukke opnameschema is dat niet dadelijk mogelijk. We hebben als gemeente zelf niet genoeg middelen. De financiering is dus onzeker, daarom hebben we beslist om de toren in zijn oorspronkelijke staat te herstellen."

Normaal gezien wordt de Vlooybergtoren de komende maanden hersteld en zou hij in oktober weer toegankelijk zijn. 

Meest gelezen