archieffoto
AP2013

Zeker vier Malinese soldaten omgekomen bij hinderlaag

Zeker vier Malinese soldaten zijn omgekomen toen ze in het centrum van het land door vermoedelijke jihadisten in een hinderlaag gelokt werden. Onder de aanvallers vielen ook acht doden. De soldaten hadden de stembusgang van vorige zondag beveiligd. Dat melden militaire en regeringsbronnen.

De balans van het geweld kan nog oplopen, omdat "twee voertuigen van het Malinese leger en de inzittenden nog niet werden teruggevonden".

De hinderlaag gebeurde in de regio Ségou, waar zich vorige zondag de meeste incidenten voordeden tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. "Het gaat om een complexe aanval", aldus een militaire bron.

In 700 van de zowat 23.000 stembureaus zijn de verkiezingen niet kunnen doorgaan. Op de resultaten van de verkiezingen is het intussen nog wachten. Het kamp van huidig president Ibrahim Boubacar Keita zei eergisteren al "duidelijk voor te liggen" op de voornaamste tegenstanders.

Meest gelezen