Videospeler inladen...

A12 in beide richtingen  urenlang versperd door brand in Aartselaar

De A12 tussen Brussel en Antwerpen is in beide richtingen urenlang versperd geweest door een brand bij autohandel Beerens.  De snelweg was afgesloten tussen Aartselaar en het viaduct van Wilrijk. Rond 20 uur ging de weg weer open. 

De brand woedde in Nissan-garage Beerens, een autohandelaar die naast de A12 ligt. Sinds 16.40 uur waren zowel de A12 als de zijrijweg afgesloten.  Het vuur was door weggewaaide brokstukken ook overgeslagen naar een of meerdere aanpalende bedrijven, maar die kleine brandhaarden werden snel geblust. Rond 19 uur was de brand onder controle, maar er wordt nog nageblust.

De A12 moest afgesloten worden omdat de rook over de weg hing, en de zichtbaarheid beperkte. Wie vaststond in de file kreeg door de hulpdiensten water toebedeeld. Rond 20 uur werd de weg terug opengesteld.

De rookpluim van de brand was van kilometers ver te zien en zorgde ervoor dat omwonenden in de ruime omgeving - vlakbij zijn er nauwelijks woningen omdat het om industriegebied gaat - ramen en deuren gesloten moesten houden. Bestuurders werd gevraagd de ramen dicht te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen

Videospeler inladen...

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal" met ter plaatse onze reporter Kevin Major

Videospeler inladen...

Meest gelezen