AB Inbev mag uitbreiden in Hoegaarden

Het witbier en de afgeleide fruitbieren zijn populair daarom wil de brouwerij meer bieren brouwen. Het schepencollege geeft nu positief advies voor een milieuvergunning, ondanks negatief advies van de milieuadviesraad.

AB Inbev wil jaarlijks meer witbier produceren dan nu het geval is in Hoegaarden. De bouwvergunning was al langer goedgekeurd en eigenlijk is de verhoging van de productie al een feit. "Niemand heeft daarover geklaagd", zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers: "Ze zullen meer water oppompen en dagelijks komen er iets meer vrachtwagens langs. We hebben de bezwarenweerlegd. Bovendien was het advies van de milieuraad niet geldig omdat ze niet  stemgerechtigd waren. Later volgt nog een uitbreiding van de bottelarij in Altenaken."

Opvallend is dat AB Inbev in mei een nieuwe brouwerij voor witbier gebouwd heeft in China.

Meest gelezen