Dendermonde hoopt op Chinese toeristen

De beiaardstad zal op een Chinese televisiezender zichtbaar zijn voor maar liefst 400 miljoen Chinezen. Qua kennismaking kan dat tellen. Maar een toeloop zal het misschien niet meteen worden, zegt de dienst toerisme.

Een filmploeg volgt momenteel een 15-tal kinderen van Chinese celebrities op hun reis door Europa. Normaal zouden ze vooral Frankrijk, Wallonië en Brussel bezoeken, maar na contacten via een Dendermondse Sinoloog (Chinakenner), is de groep gisteren een halve dag in de Beiaardstad geweest. "En dat is een meevaller", zegt Patrick Segers van de dienst toerisme. "Een massale toeloop verwachten we niet meteen, maar als er nog maar een fractie zou komen van de mensen die het programma zagen, dan zou dat al heel wat betekenen voor onze stad", zegt Segers.

Volgens hem is het ook zo dat veel Chinezen in grootsteden leven en werken, maar oorspronkelijk van kleinere plaatsen buiten de stad komen, en ook in hun reizen meer kleinere steden willen bezoeken. "Komt daar nog bij dat de kunststeden in ons land - zoals Gent, Brugge, Antwerpen en Brussel - zowat op een verzadigingspunt zijn gekomen", zegt Segers, "zodat een aantal toeristen die drukke steden liever inruilen voor kleinere en rustiger steden". 

Goed aanbod

Op de vraag of Chinezen wel hun gading zullen vinden in Dendermonde, antwoordt Segers steevast "ja, en niet alleen door de historische gebouwen als het stadhuis, het belfort  en het begijnhof:

Ros Beiaard

Dendermonde gaat niet meteen al zijn toeristische folders, boekjes en kaarten in het Chinees vertalen. Maar als zou blijken dat er alsmaar meer Chinese toeristen naar Vlaanderen én Dendermonde komen, dan zal het volgens Patrick Segers de keuze zijn van de stad om een vertaler onder de arm te nemen. 

kasto80

Meest gelezen