Videospeler inladen...

9.000 gezinnen en bedrijven in omgeving Oostende tijdlang zonder leidingwater na lek

9.000 gezinnen en bedrijven in de omgeving van Oostende, in de provincie West-Vlaanderen, hebben een tijdlang zonder leidingwater gezeten door een groot lek in een ondergrondse waterleiding. Watersmaatschappij De watergroep is bezig om het lek te herstellen.

"We hebben het stuk leiding waar het lek zich op bevindt, geïsoleerd van de rest van het net", zegt Kathleen De Schepper van watermaatschappij De Watergroep. "Dat betekent dat de meeste klanten nu stilaan opnieuw water zullen krijgen." 

Voor de meeste klanten duurde de hinder een paar uur. "Het lek was moeilijk te lokaliseren omdat het zich op een privaat domein bevond, achter bomen. Daarom heeft een paar uur geduurd vooraleer we de juiste locatie konden bepalen."

Toch leidde het lek op korte termijn tot verschillende problemen, onder meer bij verschilende restauranthouders in de omgeving. Zij moesten zich vaak behelpen met flessenwater om groenten te spoelen of om koffie te zetten. Ook enkele kappers bleken getroffen door het lek en moesten afspraken van klanten verzetten.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen