Man probeert zelf wespennest weg te halen en veroorzaakt brand in Zandhoven

Een wespennest weghalen, je kan er maar beter niet zelf aan beginnen. Dat is gisteravond ook in Zandhoven gebleken. Daar heeft een bewoner van een voormalig Chinees restaurant een brand veroorzaakt toen hij een wespennest probeerde te verwijderen.

De man wilde met een brander de wespen van zijn dak krijgen, maar daarbij vatte het dak vuur. De brandweer had de brand wel snel onder controle en ook de woning blijft bewoonbaar, Maar de man liep enkele wespensteken op en is flink geschrokken.

"Het is dan ook nooit een goed idee om zelf een wespennest weg te halen", zegt Johan Smits van de brandweer. "We kunnen niet altijd even snel ter plaatste komen, maar we doen telkens ons best om er snel bij te zijn. Bel ons dan ook meteen op, en blijf uit de buurt van het nest."

Wespennesten dichtbij of in de woning worden gratis verwijderd. Andere wespennesten zijn betalend.

Meest gelezen