Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Obama steunt openlijk 81 kandidaten voor tussentijdse verkiezingen in november

Met tussentijdse verkiezingen in het vizier in de Verenigde Staten, gooit voormalig Amerikaans president Barack Obama opnieuw zijn gewicht in de politieke schaal. In een verklaring steunt hij 81 kandidaten van de Democratische partij voor de opkomende Congres- en gouverneursverkiezingen.

De afgelopen maanden hield Barack Obama de lippen stijf op elkaar in de media. Alleen op gesloten evenementen, zoals benefietfeesten, liet de voormalige president zich enige commentaar ontvallen over de staat van de huidige Amerikaanse politiek. Daar kwam gisteren een einde aan met een verklaring waarin hij openlijk 81 kandidaten van de Democratische partij steunde.

In november trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus, waarbij nieuwe afgevaardigden worden verkozen voor het Huis van Afgevaardigden, het Congres, de Senaat en andere gouverneurs- en kabinetsposities. Met de verklaring belooft Obama ook campagne te gaan voeren in verschillende staten. De tussentijdse verkiezingen zijn belangrijk, omdat de Democraten opnieuw een meerderheid in het Amerikaanse Congres kunnen behalen en zo de Republikeinen, en president Trump, het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Ik geloof erin dat ze samen dit land waarvan we houden sterker zullen maken

"Ik ben trots om zo'n brede en indrukwekkende waaier aan Democratische kandidaten te steunen - leiders even divers, patriottisch en groothartig als het Amerika dat ze willen besturen", liet Obama verstaan. "Ik geloof erin dat ze samen dit land, waarvan we houden, sterker zullen maken door opportuniteiten te herstellen, onze allianties en plaats in de wereld te hernemen en het essentiële engagement tegenover rechtvaardigheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en de rechtsorde te handhaven."

Meest gelezen