Videospeler inladen...

Brusselse Ring in Halle is opnieuw vrij na zwaar ongeval met vrachtwagen

De Brusselse Ring in Halle is opnieuw vrij in beide richtingen, na het zware ongeval van gisteren. Het takelen van de gekantelde vrachtwagen en het ruimen van het puin, verliepen moeilijker dan verwacht. Pas om 6.20 uur vanmorgen werd na de Binnenring ook de Buitenring vrijgegeven. De beschadigde brug over de Brusselse ring blijft wel gesloten voor het verkeer.

Het incident met de vrachtwagen gebeurde gisteren rond 17.30 uur, in de volle avondspits. De vrachtwagen kwam op de Brusselse Ring ter hoogte van Halle op zijn zij terecht in de middenberm. "Hierdoor is de lading van de vrachtwagen hevig in brand geschoten, en door die hitte is één van de stalen hoofdliggers van de brug ernstig beschadigd geraakt", aldus Wegen en Verkeer.  

Ondanks de schade aan de brug, hebben ingenieurs van de Vlaamse overheid vastgesteld dat ze nog stabiel is en er dus geen instortingsgevaar is. Over de beschadigde brug mag er voorlopig geen verkeer, eronder wel. De technische dienst van Halle heeft betonblokken geplaatst om doorgaand verkeer over de brug te vermijden. Wanneer de brug hersteld wordt, is nog niet duidelijk. "Zodra het puin geruimd is en de weg schoongemaakt is, kan er wel zonder problemen verkeer op de Binnen- en de Buitenring rijden."

Maar de takel- en opruimwerken verliepen moeilijker dan voorzien. "Alles duurt langer dan verwacht, omdat de schade aanzienlijk is. En omdat de aannemer met technische complicaties geconfronteerd werd - een hydraulische leiding raakte beschadigd bij het takelen - kan de rijweg niet volledig geopend worden voor de start van de ochtendspits", zei het Agentschap Wegen en Verkeer vanmorgen vroeg.

Om 5.40 uur kon de Binnenring weer opengaan, om 6.20 uur volgde de Buitenring. De hinder voor de ochtendspits bleef dus beperkt.

Meest gelezen