Videospeler inladen...

Rouwregister voor slachtoffers Maldegem in Kaprijke

De gemeente Kaprijke heeft een rouwregister geopend voor de vier dodelijke slachtoffers van de zware kettingbotsing in Maldegem maandag. Een vrachtwagen bestuurder in reed er in op een file aan een verkeerslicht. De slachtoffers zijn afkomstig uit Eeklo, Assenede en Kaprijke. Het rouwregister komt er in één gemeente op vraag van de familie.

Het Meetjesland is in rouw na de zware kettingbotsing op de N49 in Maldegem aan de Celieplas. Daar vielen maandag 4 doden toen een vrachtwagen inreed op een file aan verkeerslicht. De slachtoffers zaten in één personenwagen en behoren allemaal tot dezelfde familie. Ze zijn afkomstig uit Eeklo, Assenede en Kaprijke maar omdat de familie vooral met de laatste gemeente banden heeft komt daar één gemeenschappelijk rouwregister. Van donderdag 2/08 tot 07/08 kan iedereen terecht in het gemeentehuis van Kaprijke om het te ondertekenen. 

Vrachtwagenchauffeur op vrije voeten

De vrachtwagenchauffeur van 27 die op de file inreed is intussen vrij onder strikte voorwaarden. Eerder had het parket om zijn aanhouding gevraagd voor onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen. 

Kruispunt ter discussie

In de nasleep van het tragische ongeval roepen heel wat gemeenten (Maldegem, Sint-Laureins) op om de kruispunten tussen de drukke N49 en lokale wegen af te sluiten zodat de verkeerslichten buiten werken kunnen treden. Op die manier kan het verkeer vlot doorstromen en is er geen plots oponthoud aan verkeerslichten. Daar gebeuren het vaakst ongevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer dat de N49 uitbaat, laat weten dat de expresweg omgevormd wordt tot een snelweg waar geen kruisingen meer zullen voorkomen. Dat is echter een werk van lange adem. Het traject van de N49 van Antwerpen tot Zelzate is intussen wel aangepast en vormt nu al een snelweg, de E34. Aan het kruispunt waar het ongeval gebeurde verschijnt binnenkort wel een fietsersbrug, pas binnen twee jaar zal het hele kruispunt verdwijnen. 

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen