Videospeler inladen...

Sabine Hagedoren: "Nog zeker tot halfweg volgende week heet en kurkdroog"

Het einde van het warme zomerweer is nog niet in zicht. "De rest van de week en de eerste helft van volgende week blijft het heet en kurkdroog", zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. Als de voorspelde temperaturen gehaald worden, zitten we vanaf zaterdag bovendien opnieuw in een hittegolf.

Het huidige warme weer wordt veroorzaakt door een uitgestrekt hogedrukgebied. "Vandaag gaat dat van Portugal tot het zuidwesten van Rusland", zegt Hagedoren daarover. "Door dat hogedrukgebied geraken Atlantische storingen niet tot aan het Europese vasteland."

Zolang het hogedrukgebied ter plaatse blijft, blijft het dus heet en droog weer. "De rest van de week en de eerste helft van volgende week blijft dat zo." Voor latere voorspellingen blijkt het nog iets te vroeg. Mogelijk sleept het warme weer ook daarna nog aan.

Nieuwe hittegolf?

Als de voorspelde temperaturen gehaald worden, zitten we vanaf zaterdag bovendien opnieuw in een hittegolf. Een die onmiddellijk minstens 7 dagen duurt, omdat het nu al enkele dagen meer dan 25 graden is.

Het heeft overigens niet veel gescheeld of we hadden één aaneensluitende hittegolf gehad met de vorige. Alleen was het afgelopen zaterdag in Ukkel net een halve graad te koud. Indien dat wel was gebeurd, hadden we wellicht een record verbroken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen