Twaalf arrestaties bij grote controles aan Belgisch-Nederlands-Duitse grens

De politie heeft tijdens een grote grenscontrole rond Zuid-Limburg, Aken en Eupen twaalf mensen opgepakt. Bij hen werden onder meer drugs gevonden, anderen hadden zich schuldig gemaakt aan diefstal. De arrestaties gebeurden tijdens een gezamenlijke actie van Duitse, Belgische en Nederlandse politie tegen rondtrekkende criminele groepen.

Er is voor zo'n 20.000 euro aan openstaande boetes geïnd. De politie nam een gestolen auto en twee gestolen racefietsen in beslag. De agenten vonden ook een groot mes, pepperspray en een taser. Een man bleek al jaren rond te rijden zonder rijbewijs.

Zo'n 250 agenten uit de drie landen deden aan de actie mee, met speurhonden en een helikopter. De agenten controleerden honderden voertuigen met duizenden mensen, niet alleen bij grensovergangen op snelwegen, maar ook op kleine wegen en grensoverschrijdende zandpaadjes.
 

Meest gelezen