Twee cafés gesloten omwille van motorbendes in Leopoldsburg

In Leopoldsburg heeft de waarnemend burgemeester twee cafés gesloten: café Roadhouse en Café Cosmo. De politie kwam te weten dat leden van een motorclub er regelmatig over de vloer komen.

De cafés hadden via de normale procedure een drank-, terras- en nachtvergunning aangevraagd en gekregen. Maar de politie ontdekte dat er in het café regelmatig leden van een motorclub samenkomen. En daar hadden ze geen toelating voor. "Dat blijkt uit het bestuurlijk verslag van de politie en een hoorzitting met de uitbaters", vertelt Dany Punie, de waarnemend gemeentesecretaris van Leopoldsburg. "Maar de cafés hebben geen uitbatingsvergunning voor samenkomsten van motorbendes en dus heeft de waarnemend burgemeester Marc Reynders de twee zaken gesloten."

Strengere aanpak

Leopoldsburg is één van de eerste gemeenten in Limburg die motorbendes strenger aanpakken, en heeft daarover afspraken gemaakt met het parket. "Ook onze buurgemeenten hebben zo'n reglement al ingevoerd. Eén van de bewuste cafés was vroeger trouwens een clubhuis van een motorclub. En werd daar ook om gesloten."

Meest gelezen