Videospeler inladen...

Zuurgooier bekent aanval op ex-partner in Antwerpen

De man die verdacht wordt van de zuuraanval op zijn ex-partner, afgelopen dinsdag op het Sint-Jansplein in Antwerpen, heeft bekentenissen afgelegd en is aangehouden. De vrouw van 40 wordt nog altijd in een kunstmatig coma gehouden.

De man die verdacht wordt van de zuuraanval dinsdag in Antwerpen, is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij riskeert tot 20 jaar cel. De man zou normaal gisteren al verhoord worden, maar volgens zijn advocaat was hij daar niet toe in staat. Vandaag is hij dan eindelijk voor de onderzoeksrechter kunnen verschijnen.

De man heeft de feiten nu bekend, zegt zijn advocaat Erik Bertels: "Alles gebeurde in het kader van een relatiebreuk. Hij heeft intussen ook zelf geïnformeerd naar de toestand van zijn slachtoffer. Hij daar heel emotioneel op gereageerd. Ik leid daaruit af dat hij de draagwijdte van zijn daden niet beseft heeft."

Slachtoffer vecht nog altijd voor haar leven

Dinsdagmiddag gooide hij z'n ex-partner op het Sint-Jansplein een zuuroplossing in haar gezicht. De vrouw raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een paar uur later werd de man opgepakt bij hem thuis in Borgerhout. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn en werd naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw van 40 vecht nog altijd voor haar leven en wordt in een kunstmatig coma gehouden.

Meest gelezen