Videospeler inladen...

Belgen laten smartphone niet links liggen op vakantie

Belgen verbruiken ten opzichte van juli vorig jaar tot twee keer meer mobiele data op vakantie. Dat blijkt uit cijfers van de drie grote gsm-operatoren Orange, Proximus en Telenet. Tegelijk merken de operatoren eenzelfde trend op voor het binnenlandse internetverkeer.

“Eigenlijk volgt de roaming van mobiele data gewoon de trend van het binnenlandse internetverkeer. Mensen gebruiken dus hun toestel min of meer hetzelfde als thuis", zegt Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet. 

Ook Orange ziet het data verbruik van haar klanten verdubbelen door het gebruik van video’s, muziek en sociale media. Meer dan de helft geeft ook aan gps-applicatie op hun smartphone te verkiezen boven de klassieke gps.

Sinds de afschaffing van de roamingkosten in 2017 is het internetgebruik in het buitenland zelfs tot 6 keer hoger. 

Meest gelezen